Drents Voedselbos Loket

Het Drents Voedselbos Loket is hét aanspreekpunt voor elke inwoner in Drenthe die interesse heeft in voedselbossen in Drenthe. Of je nou particulier bent, samen met de buurt een voedselbos wil aanleggen, een cooperatie vormt, je (agrarisch) bedrijf wil omvormen, werkt bij een overheid, natuur(beschermings/beheer) organisatie of bedrijf. je kunt met je vraag bij het loket terecht. Of je nou op zoek bent naar informatie over voedselbossen, bestemmingsplannen, beleid ten aanzien van voedselbossen of interesse hebt in de mogelijkheden om CO2 te compenseren, het Drents Voedselbos Loket helpt je verder.

Het Drents Voedselos Loket wordt bekostigd door de Provincie Drenthe, gemeenten in Drenthe en donateurs. Dit maakt het mogelijk dat je gewoon gratis antwoord krijgt op je vraag, je een basiscursus kunt volgen tegen een heel geringe eigen bijdrage en verdieping kunt zoeken met korting. Daarnaast werken we samen met Landschapsbeheer Drenthe om projecten tot uitvoering te brengen, IVN  Drenthe in informatie voor scholen en Natuur en Milieufederatie Drenthe als het gaat om het begeleiden van bewonersinitiatieven die samen duurzaam en blijvend toekomstbestendig initiatieven ontplooien die gericht zijn op delen van voedsel en spullen. Voor mensen die wel graag mee willen doen, maar de eigen bijdrage niet kunnen bekostigen biedt dit mogelijkheden. Neem dan vooral contact op!

Cursus Ontwerp je Voedselbos

Cursus Ontwerp je Voedselbos

Vierdaagse basiscursus voor iedereen die plannen heeft om een voedselbos te gaan aanleggen in Drenthe.

Je krijgt zowel theoretische als praktische kennis waarmee je direct aan de slag kunt. Anderzijds heeft de cursus ook een persoonlijk karakter, door in te zoemen op jouw drijfveren. Waarom wil je een voedselbos starten. Zo draagt de cursus niet alleen bij aan het vergroten van jouw eigen kennis, maar ook aan uitwisseling en van elkaar leren.  Bij het maken van je ontwerp en plan help je elkaar en geef je elkaar tips.

Kosten: € 175,00 per deelnemer

Lees meer:

Masterclass Voedselbossen

Masterclass

Deze driedaagse cursus is speciaal voor iedereen die al gestart is met een voedselbos en/of al praktijkervaring heeft met voedselbossen. We gaan met elkaar de diepte in over belangrijke onderwerpen zoals beheer, successie en vervolgaanplant. Er is veel ruimte om met anderen te sparren en informatie uit te wisselen. Én we bezoeken het oudste voedselbos van Nederland. Uniek, want dit voedselbos is niet toegankelijk voor publiek

Aan het einde van deze cursus heb je een gericht plan hoe jouw voedselbos verder te ontwikkelen.

Kosten: € 225,00 per deelnemer

Lees meer:

Inleiding Voedselbossen

Wil je graag meer weten wat een voedselbos eigenlijk is? Denk je erover om met de buurt een voedselbos(je) aan te leggen. Wil je met je collega's doorpraten over de mogelijkheden voor voedselbossen in het onderwijs? Werk je bij de gemeente en wil je met collega's verkennen wat jullie beleid is op gebied van voedselbossen? Vraag dan een inleiding Voedselbossen aan.

Een inleiding is een interactief dagdeel waarin je de basisbeginselen van een voedselbos leert kennen en we tegelijkertijd inzoemen op de specifieke vragen die voor jullie spelen. Een inleiding kan bij jou in de organisatie, maar ook op locatie in / bij een voedselbos worden georganiseerd. Dan krijg je meteen een rondleiding

Kosten: in overleg